Monday, 2 January 2012

Jack and Jill Movie 2011, the review



Sebut saja nama Adam Sandler, pasti kita atan tersenyum terbayang akan karektor lucu beliau dalam hampir semua watak yang beliau bawakan. Untuk entri kali ini, bukan la tujuan aku untuk menceritakan tentang siapa itu Adam Sandler, tapi tentang filem terbaru beliau, Jack and Jill movie yang mula ditayangkan pada 29hb disember 2011.

Bukan sekali aku menonton cerita ini, tetapi 2 kali berturut-turut. Bukan apa, sebabnya mudah, aku masih lagi boleh tergelak seakan pertama kali aku menonton cerita ini.

Filem ini membariskan pelakon-pelakon yang hebat antaranya, Adam Sandler sendiri (sbg Jack dan Jill), Katie Holmes, Al Pacino dan Johnny Depp.


Ni lah Adam Sandler *kalau sesiapa tak kenal*

Katie Holmes memang cantik

Ni Al Pacino, Godfather tau?

Ni plak Johnny Depp buat special appearance je


Bertemakan komedi lucu tetapi juga mengandungi unsur kekeluargaan, cerita ini berkisah tentang sepasang adik beradik kembar seiras yang dilakonkan sendiri oleh Adam Sandler. Jack merupakan seorang eksekutif pengiklanan yang berjaya di Los Angeles, telah berkahwin dengan Erin (Katie Holmes) dan dikurniakan sepasang anak yang cantik. Kedatangan Jill ke rumah Jack telah menimbulkan huru-hara yang akhirnya berjaya merapatkan kembali hubungan mereka berdua. 

Sejujurnya cerita ini bukanlah cerita kosong, tetapi membawa mesej yang tersendiri. Sampai tahap dimana aku rasa, untunglah ada kembar seiras.




Aku boleh kategorikan cerita ini sebagai filem wajib tonton. Jom saksikan cerita ini sementara masih ditayangkan. Memang berbaloi.

Tahun Baru 2012


Selamat Tahun Baru 2012 geng. Walaupun hari ini dah 2hb, aku rasa masa tak terlewat untuk ucap selamat tahun baru kat korang semua. Harap tahun ni, lagi baik dari tahun lepas. 

Maaf sebab dah lama sangat aku tak update entri mahupun nak jenguk belog kawan-kawan, apatah lagi nk buat blogwalking. InsyaAllah kalau masa mengizinkan, aku akan buat. Dan harapnye internet kat UM tak da la masalah.

 So ape yang perancangan tahun ni? Apa azam baru korang? Dah buat belanjawan 2012? Dah bersedia hadapi hari-hari mendatang? Atau tahun baru ke tahun lama ke, sama saja bagi korang?


Sejujurnya, aku tak pernah berjaya buat sebarang perancangan. Hari-hari aku berlalu tanpa sebarang persiapan. Bagi aku itu lagi menarik, more natural, katanya. Tapi jika kita gagal merancang, bermakna kita merancang untuk gagal. Betul ke? Tepuk dada, tanya selera.

Seperti tahun-tahun yang sudah, kita mesti ada azam, atau target yang hendak kita capaikan. Tapi azam aku tahun ini, adalah untuk capai azam tahun lepas. Dan azam tahun lepas aku, adalah untuk capai azam yang tahun lepas. Dan seterusnya. Korang pun sama macam aku ke?

*orang yang tak pernah berjaya capai azam*


Setiap orang pasti mengharapkan hari-hari yang mendatang adalah lagi baik, sama juga aku. So pada tahun ini, aku berharap, aku akan belajar untuk jadi lebih baik, lebih matang dan segalanya lebih la dari tahun-tahun yang lepas.

Tahun ini juga aku adalah tahun terakhir aku sebagai pelajar perubatan (final year medical student) insyaAllah. So harap korang dapat doakan kejayaan aku. 

Selain itu, aku juga berazam untuk dapat menghidupkan kembali belog aku. Pada entri kali ini juga, aku nak ucap terima kasih pada member yang kenalkan aku dengan dunia belog ni, sebab dia yang betul-betul bagi aku galakan untuk menulis belog. Jom tengok belog dia yang sempoi. Ini cerita si cepit.


Too Much Information (TMI) rasanya kalau aku teruskan menulis pada entri kali ini. Cukup setakat ini.

Have a great, wonderful and blissful day ahead geng. Salam~