Thursday, 20 October 2011

Guys vs Girls


If there ever comes a day when we can’t be together, keep me in ur heart. I’ll stay there forever.
 
A real love is not when the story ends happily. It's when the story never ends.
 
Love someone not because they give you what you need, but because they give you feelings you never thought you needed 




It’s not about finding someone who won’t fight with you or make you sad, or mad,

BUT

It’s about finding the person who will still be standing there wiping the tears away, holding you in the arm after a fight and the one who will never leave, no matter how hard things can get.


 

Sunday, 16 October 2011

15hb oktober 2011


Salam semua. Lama dah aku tk update belog ni. Dh bersawang, lalang pon dah paras lutut tinggi nya. Sebenarnya, nak kata busy ngan kelas tak de la sangat, nak kata tak de masa, ade ja 24jam sehari, tapi mungkin sebab tak de idea nak tulis ape. 

Ada jugak kengkawan yang tanya bila nak tulis entri baru, tapi aku jawab, tunggu la bila sampai seru. So ni seru dah sampai la maknanye.


Arini ari ahad, semalam hari sabtu. So sekarang ni aku nak bercerita pasal semalam. Semalam, aku kena sakit pinggang yang sangat teruk. Muntah memang tak leh nak cakap la banyak kali, sampai tak de benda yang nak dimuntahkan. Nak menangis pon sampai tk de air mata yang megalir.

Lepas tu, terus pergi kecemasan kat PPUM, then ape lagi, bagi memastikan aku tidak buat bunyi-bunyi yang tak sepatutnya, maka aku telah pon di cucuk kat peha. Nasib baek tak berapa sakit. Haha

Then baru aku okay sikit, pastu kena wat ujian air kencing. Tunggu punya tunggu, sampai pkol 12 tengah hari gak bari dapat keputusan. Memang ada darah dan batu dalam air kencing aku. Tapi nasib baik aku tak kena masuk wad. Kalau tak abes la nanti nampak muka member2 sendiri.

Memandangkan usia aku yang baru setahun jagung, Doktor bagi aku balek, lagipon ni first time aku kena sakit macam ni. Doktor cakap aku kena banyak minum air masak and jangan tahan kencing.

Tapi yang menariknya bila petang semalam aku kencing, then ade keluar batu. Korang pernah ke weyh? Tu la batu yang menyebabkan aku sakit. Tapi tak de la besar mane pon, macam pasir je, tapi sakitnya hanya Dia je yang tau. Tapi aku tak dapat nak upload pic tu sebab aku lupa bawak cable phone ni. Nanti-nanti la ye.

Hopefully, this is the 1st and the last attack la. Tak sanggup kena lagi. Mungkin ini juga ujianNya untuk menghapuskan dosa-dosa aku. *bunyi mcm banyak je dosa kan*


So ni je kot update entri kalini. Salam

*p/s: minum banyak air masak n jangan tahan kencing. =)