Sunday, 18 September 2011

Yuran semester 1 2011/2012, murah atau mahal?


Salam semua. Terasa rindu kat belog aku ni. Dah nak dekat seminggu aku tak update. Sebab tak da idea nak tulis ape. Hahaha. 

So kali ini, aku kembali dengan entri terbaru, pasal yuran. Murah atau mahal? Aku harap korang boleh nilai sendiri, seingat aku, sejak dari 1st year, tak pernah ada yuran semahal ini. (betul ke? haha)

Separuh daripada JPA yang aku BAKAL dapat (entah bila la) akan habis hanya untuk bayar yuran je, tak dapat la nak berjoli. Hahaha. Berbaur niat yang tak baik disitu.

Bukan lah tak reti bersyukur kalau dibandingkan dengan universiti swasta lain. Tapi aku harap korang faham-faham sendiri la. Aku teringin jugak menyimpan dan menabung untuk masa depan. Yelah, sekarang ni nak kawin bukannya murah, kalau tak de half million tk yah lah nak kacau-kacau anak dara orang. Hahaha 

Time ni la terasa untunglah budak-budak UiTM kan.Dah la yuran murah, dapat menyimpan pulak tu.  Nampak nye meragut rumput lagi la aku semester ni.
Join kambing ni pon okay ape..
Sumbangan FAMA (Father and mother) amatlah dialu-alukan. Atau mana-mana badan amal yang berhajat dan bermurah hati untuk menaburkan bantuan. Silalah. Jangan malu-malu. 
 
Jom tengok yuran ni:

RM 3,090.00 weyh! Korang hadooo??
Sikit ke banyak? Murah ke mahal? Kau hadoo??

Dan disini aku nak tegaskan bahawa di atas adalah yuran untuk 1 semeter sahaja, semester 2 yuran lain. Ada faham? (total adalah dalam RM 6,000 kot!!)

Tepuk dada, tanya selera korang nanti nak shopping barang apa je nanti (petaling street lagi la ni) Nampaknya aku dapat cium bau baju je la kat Topman ngan Zara tu nanti. 




Tengok ni, mengalir lagi



14 comments:

  1. mahal maa.....
    Um kn...sme ngn adk owg...

    ReplyDelete
  2. bukan mahal je.. tapi SANGAT mahal.. jgn tertinggal perkataan tu.. T_T

    ReplyDelete
  3. huhu...Org ckp UM universti Mahal erk..
    sbr jelah...

    ReplyDelete
  4. haha.. UM=Universiti mahal?? boleh gak.. urm.. tk tau nak cakap ape.. sem lepas tk de mahal macam ni

    ReplyDelete
  5. haha.. tu kena denda, kata nye last sem masa check out bilik tk kemas.. T_T

    ReplyDelete
  6. WOW... GILE ARH MAH......HALLLL..hehe...
    kalau aku mmg betol ragut rumput kalau cmni..

    ReplyDelete
  7. waaahhh...dah rupe study abroad nih....

    but apa2 pon..study smart yer !

    ReplyDelete
  8. mrn neezam.. tau tak pe.. nk makan duit student ape dowg nie.. haha

    ReplyDelete
  9. um jugak rupanya...kita senasib la....sobsss=.=

    ReplyDelete
  10. waaaa. byknye. kk6 ek? Um student. kita senasib la. cume murah sikit je. hihi.

    ReplyDelete
  11. yups.. kk6.. aimi kolej bape? um gak ke? hehee

    ReplyDelete
  12. hihi. saya um student gak. kolej 1. hehe

    ReplyDelete