Saturday, 10 September 2011

Lelaki vs Wanita


Salam semua. Selamat berhujung minggu. Baru lepas menyelak majalah lama-lama. Bosan. So ada terbaca artikel ni Lelaki Vs Wanita. Macam best untuk dikongsikan.

Jom layan.

1. Lelaki- menganggap mencari nafkah adalah kuasa mutlak mereka
   Wanita- mendidik anak-anak dan megurus rumahtangga, walaupun mereka bekerja (Sebab tu dorang cepat stress)

2. Lelaki- kebanyakan masa bersikap diskriminasi terhadap wanita
   Wanita- mereka memerlukan ketelitian untuk pastikan urusan mereka perfect (Sebab tu dorang ni lecer sket)

3. Lelaki- Bijak dalam mengawal emosi dan rasional (berjiwa kental)
   Wanita- Emosi selalu tidak stabil dan mudah terganggu 

4. Lelaki- Bertindak lebih banyak berbanding bercakap
   Wanita- lebih kecoh berbanding lelaki (banyak mulut)

5. Lelaki- Mudah hilang petimbangan dan kadang-kadang lebih kejam berbanding wanita (kuasa veto)
   Wanita- Sering menggunakan kecantikan dan kelembutan sebagai kuasa mereka
6. Lelaki- menganggap mencari nafkah adalah kuasa mutlak mereka
   Wanita- mendidik anak-anak dan megurus rumahtangga, walaupun mereka bekerja (Sebab tu dorang cepat stress)

7. Lelaki- Sentiasa memerlukan masa dan ruang untuk bersama teman-teman lama
   Wanita- Sentiasa mendambakan belaian dan selalu ingin ditemani

8. Lelaki- selalu ada masalah pendengaran akibat tindakan wanita
   Wanita- memiliki suara yang kuat dan tajam terutama bila ketawa (suara macam nak pecah rumah)

9. Lelaki- tidak gentleman kalau meminta duit wanita
   Wanita- bergantung harap agar lelaki yang belanja mereka makan atau tengok wayang

10. Lelaki- lebih ego
    Wanita- lebih mudah meluahkan perasaan.

So sape menang? lelaki ke wanita? hahaha.. 

Bertentangan tetapi saling memerlukan.

No comments:

Post a Comment